Onsdag den 2. oktober 2019

Falsk e-mail i omløb

 

“Jeg har meget dårlige nyheder for dig.” Sådan starter en spam-mail, som flere af Parknets e-mail-brugere netop har modtaget.

E-mailen er angiveligt fra en hacker, der fortæller, at han har skaffet sig adgang til brugernes operativsystem. Den fortsætter derefter med en længere forklaring af, hvordan hackeren har downloadet personlige data fra brugernes diske samt observeret, at de ofte besøger “websteder for voksne”.

Som det ofte er tilfældet med spam, er formålet at presse brugerne til at betale et større beløb for, at hackeren ikke deler sin viden med deres venner, familie og kolleger.

 

E-mailen er IKKE sendt fra din egen konto – den er 100 procent falsk

Uanset hvor mange voksenfilm, man måtte have set på internettet, er e-mailens indhold imidlertid falsk.

Det ser ud som om, den er sendt fra brugernes egne e-mail-konti, og den angivelige hacker bruger dette som et bevis for, at han faktisk har hacket dem.

Dette er dog heller ikke sandt.

Reelt er e-mailen sendt fra en anden konto. Rent teknisk er det imidlertid ikke så vanskeligt at ændre afsenderadressen på en e-mail, og det er netop det, afsenderen af denne e-mail har udnyttet.

 

Ingen grund til at overføre penge – luk blot e-mailen ned som spam

Vi må på det stærkeste fraråde, at nogen indleder en dialog med den angivelige hacker, eller på nogen måde overfører penge til vedkommende.

Marker blot e-mailen som spam og luk den ned – vel vidende, at den intet har med hverken dig eller Parknet at gøre.